niedziela, 30 stycznia 2011

Kotleciki z jajek

Kotleciki z jajek

składniki;

5 jaj na twardo
5 łyżek tartej bułki
2 jaja surowe
2łyżki oleju
1 duża cebula
trochę śmietany
sól , pieprz, tłuszcz do pieczenia


Wykonanie 

Cebulę drobno siekamy, zeszklimy w 2 łyżkach mocno rozgrzanego oleju .
Siekamy jajka na twardo , dodajemy zeszkloną cebulę , tarta bułkę , surowe jaja i przyprawiamy.
Jeśli masa jest zbyt sucha można wlać trochę śmietany.
masę dobrze wyrabiamy , formujemy kotleciki , obtaczamy w bułce i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu. 
podawać z zieloną sałatą i frytkami. 

kotlety są pyszne i proste w wykonaniu :))))))))))))))))))))))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz